Neige - 20185 - La rivière gelée, les patineurs    Sacré-Coeur - 20308 - Le Sacré Coeur    Le Moulin de la Galette - 20298 - Le Moulin de la Galette sous la neige    St Germain des Prés - 20682 - Saint-German des Prés    Sacré-Coeur - 20191 - Boulevard de la Chapelle sous la neige    Notre-Dame - 20205 - Notre Dame et la Seine aux pêcheurs    L'île St Louis - 20290 - L'Ile St-Louis et la Seine sous la neige    Le Moulin de la Galette - 20226 - Le Moulin de la Galette sous la neige    Montmartre - 20251 - Place du Tertre sous la neige au fiacre bâché    Canal St Martin - 20229 - Canal St Martin   
Alles over Willy James
Willy James

Willy James werd als Willy Rochat in 1920 in Echallens (boven Lausanne) geboren uit een voorname Zwitserse familie. Op zijn achttiende begint hij te schilderen, en krijgt lessen van de bekende Zwitserse schilder René Auberjonois die hem in deze jaren met raad en daad bijstaat en die hem de kneepjes van het vak leert. Willy James heeft zijn eerste tentoonstelling gehouden in 1944 in Lausanne en zal later ook in de beroemde gallerie Paul Vallotton exposeren.

Hij vertrekt naar Parijs waar hij een atelier huurt in Rue Jacob en waar hij vele tijdgenoten ontmoet. Dit is de tijd waarin hij de kleinste straatjes van de stad leert kennen, van Montmartre tot Montparnassen en van Place du Tertre naar de Notre Dame. Zo creeert hij zijn eigen Parijs en transformeert hij de stad naar eigen inzicht geheel ontdaan van elke vorm van modernisme. Het zijn de figuurtjes in de straten en de pleinen die deze werken een extra dimensie geven. Al deze individuen zijn met hun eigen gedachten bezig. Altijd op weg van of naar huis, van of naar hun werk. Het is dit aspect van de man in de straat dat Willy James maakt wat hij is.

 
Oscar Ghez

In Musée Petit Palais in Genève bevindt zich de verzameling van Oscar Ghez (1905-1998). Ghez was een gepassioneerd en eigenzinnig collectioneur, die bij zijn aankopen uitsluitend op eigen smaak en intuitie afging. Vanaf de jaren 1950 bracht hij ruim acht- à negenduizend(!) werken bijeen. De collectie omvat zeer belangrijke meesters uit de tijd van het impressionisme en vrijwel alle schilderkunstige periodes er na. Vanwege de enorme omvang van zijn collectie werden en worden er regelmatig internationale tentoonstellingen gehouden van delen van zijn verzameling. Zo was er in 2005 in de Kunsthal Rotterdam de tentoonstelling te zien met de titel 'Schilders van Parijs 1870 - 1940', die meer dan 100 werken omvatten.

 
Kunsthandel Ivo Bouwman

Kunsthandel Ivo Bouwman BV, opgericht in 1972, is gespecialiseerd in Nederlandse en Franse kunst uit de periode 1880-1950. Het Impressionisme en post-impressionisme speelt een voorname rol in de collectie.

De afgelopen 35 jaar weet - beëdigd taxateur - Ivo Bouwman een gedegen reputatie op te bouwen. Aanwezigheid op dé nationale en internationale beurzen, spraakmakende individuele exposities en Bouwmans 21-jarige aanwezigheid in AVRO's 'Tussen Kunst en Kitsch' dragen hier in grote mate aan bij. De vaste hand waarmee hij zijn internationale collectie samenstelt, speelt een belangrijke rol. Hij is één van de meest toonaangevende kunsthandelaren in de markt voor Isaac Israels, Jan Sluijters, Leo Gestel, J.B. Jongkind en andere meesters.

De clientele omvat internationale musea in binnen- en buitenland alsmede verzamelaars.Wilt u een uitnodiging ontvangen voor één van de exposities van komend jaar of op de hoogte blijven van de activiteiten van Kunsthandel Ivo Bouwman? Vul het contactformulier in en wij sturen u per e-mail de uitnodiging of informatie toe.

 
Ivo Bouwman

Ivo Bouwman studeerde binnenhuisarchitectuur aan de Kunstacademie te Den Haag. Echter, zijn vroege interesse voor schilderkunst wint het al snel van zijn praktische kijk op architectuur. Als volontair gaat hij aan de slag bij Hans Cramer, kunsthandelaar in zeventiende eeuwse schilderijen. Daar leert hij de fijne kneepjes van het vak.

Na een lange zomer van hard werken, koopt en verkoopt Ivo op 16-jarige leeftijd zijn eerste schilderijen. Werkelijk belangrijk werk volgt op zijn twintigste met de aanschaf van een Leo Gestel. Deze investering is een van de pijlers voor zijn verdere carriere in de kunsthandel. De zoektocht naar nieuwe objecten blijft zijn fascinatie. Hij is bezeten van zijn vak en is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zo is Bouwman regelmatig in het nieuws; bijvoorbeeld bij de ontdekking van 370 tekeningen en aquarellen van Isaac Israels begin 1990. Een wand met 12 juwelen van Chagall op de TEFAF in 1998 en om van de vele transacties met musea  één te noemen: het weergaloze portret van 'Guusje' van Kees van Dongen, dat hij in 2002 aan het Van Gogh museum verkocht.

Inmiddels is Bouwman uitgegroeid tot één van de meest vooraanstaande kunstkenners die ons land rijk is. Zijn expertise en oog voor talent hebben zich al vele malen bewezen. Landelijke bekendheid verwerft hij met het populaire televisieprogramma "Tussen Kunst en Kitsch" van de AVRO, waarin hij regelmatig kunstobjecten op waarde schat.

In 1972 richt hij zijn eerste kunsthandel op onder de naam Kunsthandel Ivo Bouwman. Bouwmans grote passie voor moderne kunst leidt zo'n 27 jaar later tot een nieuw avontuur. Met NEXUS moderne kunst, brengt Bouwman schilderwerken van hedendaagse kunstenaars uit binnen- en buitenland onder de aandacht van een groot publiek.